De Marenboot

Prijslijst

Huurprijzen 2024 Marenboten / Grunnboten  (incl 21% BTW, verzekering, brandstof*, routekaart)

* Dagtocht - 10.00 - 18.00 uur Eu 120,-
* Middagtocht - 13.00-18.00 uur Eu 95,00 
* Morgen/Avondtocht Eu 60,00 
* Per uur (indien niet verhuurd) Eu 35,00

De Kleine Hogelandstertocht, de rondtocht langs de borg Verhildersum, Stort, Warfhuizen, Kromme Raken en Abelstok, is ca 12 km en duurt 2 tot 2,5 uur. Let op:  een vaartocht over Abelstok naar Mensingeweer-Winsum is alleen mogelijk via de zelfbedieningssluizen Abelstok en Schaphalsterzijl. Men kan met max 12 personen in een Marenboot zitten; wil men ruim zitten dan adviseren wij 10 personen per boot. De nieuwe Grunn-boten zijn voor 6-8 personen toegelaten;

* Afhankelijk van de brandstofprijsontwikkeling kan een toeslag worden berekend.

De vaarroutes.

Voor meer informatie en reserveringen. Bel voor meer informatie of reserveringen cafe-restaurant Hoornstertil tel 0595 57 2638. Ons adres is Mernaweg 60, 9964 AV Wehe-den Hoorn, Gn. Neem op de N361 de afslag naar het dorp Wehe-den Hoorn en sla bij de RK-kerk rechtsaf; na 150 m ziet men ons bedrijf liggen. Parkeer hier op ons terrein of langs de Mernaweg( niet voor uitritten svp) Wehe-den Hoorn ligt 22 km ten NW van Groningen, 4 km van Pieterburen en ca 20 km van de boot naar Schiermonnikoog. Tel: 0595-572638, bgg 0653 385345. Internet www.hoornstertil.nl; Onze E-mail hoornstertil@demarenboot.nl . Bellen is de snelste wijze van contact !!

Gaat U met de groep op stap, voor een dag, een middag of een avond, dan verzorgen wij Uw gehele dag van A tot Z. Bel vrijblijvend met cafe Hoornstertil voor een pasklaar marenboot-arrangement, bijvoorbeeld de ontvangst met koffie/thee en groninger speltkoek of appelgebak, gevolgd door een marenboot-vaartocht (10-12 personen per boot) langs de borg en het museum bij de borg Verhildersum, naar het Theemuseum of naar Pieterburen met de zeedierencreche, Domies Toen en het Waddencentrum. Ook is er een vaar-fietstocht voor groepen van min 20 personen. Hierbij vertrekt de ene groep op de fiets en de andere met de marenboot voor een interessante vaar- en fietstocht waarbij men op het mooie Groninger Hogeland ergens onderweg bij de picknickplaats pauzeert en de 'Marenboot picknick- mand' verorbert en daarna van fiets naar boot en omgekeerd wisselt. Bij terugkomst schenken wij U een koel (speciaal-)biertje of een van de vele andere drankjes voor men met onze 'barbeque Hoornstertil' aanvangt in de Ede Staal-zaal of bij mooi weer buiten op het terras aan het water. Bij slecht weer hebben wij een alternatief binnenprogramma met oud-hollandse spelen, darts, etc.

Informatie

Cafe-restaurant Hoornstertil Wehe-den Hoorn - actief voor verenigingen,in toerisme en recreatie!!

Wie Wehe-den Hoorn vanaf de N361 nadert valt de aankondigingen van horeca-, boot- en toeristische bedrijven naar dit kleine actieve Marnedorp met ca 850 inwoners op. Het verblijfstoerisme is hier recent in een stoomversnelling gekomen. Wehe-den Hoorn beschikt nu al over ruim 100 logeerbedden. Steeds meer toeristen uit het volle westen en de drukker wordende toeristengebieden weten de rust, ruimte en schone lucht in N-Groningen te vinden. Cafe-restaurant Hoornstertil speelt hier actief op in en biedt de gast in alle jaargetijden een compleet arrangement voor iedere beurs in eigen cafe, restaurant en zalen.

Cafe-restaurant Hoornstertil, een oeroud horecabedrijf in de Marne / Noord-Groningen

Bruin-eetcafe Hoornstertil aan de Mernaweg 60 in Wehe-den Hoorn is gelegen op een historische plaats, nl aan het water van het Hoornse Vaart. Hier stonden vroeger 6 cafe 's naast elkaar, waar boeren en schippers elkaar, onder het genot van een borreltje troffen om zaken te doen. Ieder van de 6 cafe 's had zijn eigen klantenkring (boerencafe, arbeiderscafe, stille knip, etc.
De plaatselijke ijsvereniging vergadert in Hoornstertil al vanaf 1868.  Het schaatsen, vissen en het marenboot- en kanovaren zijn nu hoofdactiviteiten. Maar ook als schaatsstempelplaats voor de Noorderrondritten, als startplaats van de Hogelandster schaatstoertochten en als vertrekpunt van de marenboten, maar ook als pauzeplaats voor fiets- motor- en kanotochten is Hoornstertil wijd en zijd bekend. Naast het traditionele cafeleven, is Hoornstertil als vooral eetcafe en vergaderplaats van verenigingen actief. 
Personeelsfeesten, droppings, bruiloften en partijen vinden in onze Ede Staalzaal plaats. Ede Staal woonde en vertoefde lange tijd in dit gebied.

De Ede Staalzaal van Hoornstertil is een van de gezelligste lokaties op het Hogeland

De Ede Staalzaal in Hoornstertil is voor velen een begrip. De zaal van Hoornstertil is met toestemming van de weduwe van Ede Staal bij de heropening tot "Ede Staalzaal " benoemd, als "Ode aan Ede '
In de Ede Staalzaal hangen ook de originele grote foto 's die naar enkele liedjes(Mien toentje-Stoatenziel) van Ede Staal verwijzen. Met Uw groep van 15 tot 150 personen kunt U in barbequen, feesten of vergaderen.

Naast de Marenboot ook fietsverhuur en fiets/vaartochten over het Hogeland

De  marenboten worden steeds vaker voor familiedagen, verenigingsuitstapjes en feesten ingezet. Voor een picknickmand aan boord of picknick onderweg kan gezorgd worden. Hoornstertil heeft de beschikking over een aantal dames-en herenhuurfietsen.

Onze Marenboten zijn degelijk, robuust en eenvoudig te bedienen

Wij hebben tevens mogelijkheden voor een betaalbaar verblijf voor familie of groep.
Voor toeristen, passanten en groepen w.o. wadlopers, families, vissers en vriendengroepen is er logies evt met ontbijt mogelijk op een rustige plaats in het dorp, nabij cafe Hoornstertil.

Wehe-den Hoorn heeft een ideale overnachtings- groeps-, verenigings-en vergaderaccomodatie

Hoornstertil heeft een functie als dorpscafe en vergaderplaats voor de plaatselijke verenigingen.
Voor de vergaderingen heeft Hoornstertil de beschikking over zalen van 10 tot max 100 personen. Voor seminairs, instructie of trainingssessies van bedrijven kan men in Hoornstertil terecht.
Grootbeeldscherm, tv, video, flipover, beamer, afstandsmicrofoon, overhead en internetaansluiting zijn aanwezig en tegen beperkte kosten te huur.

Hoorstertil heeft een passend programma voor ieder jaargetijde!

Dorpeling, streekgenoot, maar ook de hier verblijvende toerist, passant, marenboot- en kanovaarder, fietser, wandelaar en in de winter de schaats- en sneeuwliefhebber vinden onderdak in cafe Hoornstertil of een van de zalen voor een hapje en een drankje en vermaakt zich met het ruim 130 jaar oude biljart, electronische dartkasten en oud-hollandse spelen.
Bij mooi weer is een pilsje, een barbeque of een lunch op het terras is geliefd. Veel gasten maken na een marenboottocht hier gebruik van. De keuken heeft een goede naam. Stamppotbuffetten en de Hogelandster schnitzels worden geroemd. Met een keuze uit barbecue 's, warme/koude buffetten, spare ribs eten, sliptongplates, snacks, etc heeft Hoornstertil 'elck en een ' te bieden.

Openings- en sluitingstijden in het seizoen

Hoornstertil is in de winterperiode door de weeks (ma, di) geopend vanaf 17.00 uur tot 22.00 uur en tijdens de gebruikelijke verenigingsactiviteiten. Woensdags zijn wij gesloten. Donderdag-vrijdag en in het weekend zijn wij open van 12.00-22.00 uur. Sluitingstijd is vrijdags en zaterdags afhankelijk van de drukte. Zondags sluiten wij om ca 21 uur. In de zomerperiode - vanaf 30 april tot 15 oktober - zijn wij afhankelijk van het weer - dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Voor grunn-en marenboothuur - en dat is op afspraak - zijn wij om 9.30 uur evt aanwezig. Voor visclubs, jagers en voor groepen gelden afwijkende openingstijden volgens afspraak. 

Bereikbaarheid

Hoornstertil is gemakkelijk te bereiken via de N 361(de doorgaande verbinding Groningen-Winsum-Lauwersoog) door bij het ANWB-bord Wehe-den Hoorn af te slaan (voor of na het Shellstation) en bij de RK-kerk in het dorp rechtsaf in te slaan en de aankondigingen "de Marenboot en cafe-restaurant Hoornstertil " te volgen tot op het parkeerterrein.

Cafe-restaurantHoornstertil

Ons adres is Mernaweg 60, 9964AV Wehe-den Hoorn-Gn
telefoon 0595 57 2638, bgg 0653 385 345

en op internet op www.hoornstertil.nl of www.demarenboot.nl, e-mail: demarenboot@hoornstertil.nl

De Marenboot

HOORNSTERTIL, HET ADRES VOOR UW UITJE !!!! de enige plek in heel Noord-Groningen met een weids uitzicht over het Grunniger Landschap vanaf ons terras aan het water of vanuit onze verwarmde serre. Hoornstertil is gelegen op het Hoogeland in Wehe-den Hoorn, nabij het Werelderfgoed De Waddenzee. Lauwersoog is op 20 km en de waddendijk ca 6 km afstand van Hoornstertil, Goed te bereiken op de fiets.

IN ZOMER EN WINTER, een unieke pleisterplaats in het noorden van GRONINGEN - in onze oude bruine boerenkroeg -anno 1684-, 'n herberg met een de oeroude tapvergunning verkregen via de RK-parochiekerk, plaats voor een gastvrij verblijf, voor een korte stop, als startpunt voor een GRUNN- of MARENBOOT-vaartocht, voor Uw personeels- of familie-uitje, voor een receptie, bruiloft of partij, een muziekavond, bridgedrive, politieke bijeenkomst of vergadering - of gewoon voor een stevige maaltijd, een broodje, frietje of tosti, een koffie, thee, koel Amstelpilsje, of een van de vele gekoelde regionale en buitenlandse speciaalbieren, een lekker rood, wit of rose huiswijntje. Maar voor de meeste mensen is Hoornstertil bekend bij schaatsers, als pauzeplaats cq startplaats van de Noorderrondritten en Hogelandster-SCHAATS-toertochten zoals in 1986/87 en 1997. En de etenswaren en drankjes in Hoornstertil zijn concurrerend geprijsd

Wij heten U van harte welkom - in cafe-restaurant Hoornstertil in Wehe-den Hoorn op het uitgestrekte Noordgroningse Hogeland. Hoornstertil is voor velen het startpunt voor een dagje uit, met de marenboot, op een fietstocht of met de auto voor een tocht door een van de mooiste streken van Groningen. In ons eetcafe, in de nieuwe serre, op het terras of in de Ede Staal feestzaal is het goed toeven voor iedereen. Groepen tot 100 personen zijn geen probleem. En...., als U langer wilt blijven, zorgen wij voor de overnachting in een van de nabij gelegen hotel/b&b-accomodaties of in ons eigen appartementcomplex in het oude politiebureau. 

DE MARENBOOT en de GRUNNBOOT, traditionele en streekeigen motorboten - voor een unieke tocht over de Maren

Tijdens een vaartocht met de Marenboot (6-12pers per boot) leert men het mooie Noordgroningen in korte tijd intensief en anders kennen !! Prachtige vergezichten, pitoreske dorpjes, grote boerderijen, maren en brede wateren, vogels, vissen en natuur, en natuurlijk af en toe pleisterplaatsen om te picknicken of een versnapering te halen

De bootverhuur is normaal van ca 1 mei tot 15 oktober. De verhuur van onze Marenboten/Grunnboten vindt plaats vanaf de steigers van cafe-restaurant Hoornstertil, Mernaweg 60,Wehe-den Hoorn.

Reserveren is gewenst. Een borg van Eu 150,00  (of een bank/giropasje, legitimatie) wordt gevraagd. Men kan kiezen uit dag-, ochtend, avond- of middagtochten.


Huurprijzen Marenboten / Grunnboten  (incl 21% BTW, verzekering, brandstof*, routekaart)

Dagtocht - 10.00 - 18.00 uur        * Eu 80,00
Middagtocht - 13.00-18.00 uur      * Eu 57,50 
Morgen/Avondtocht                      * Eu 42,50         
Per uur (indien niet verhuurd)       * Eu 30,00

De Kleine Hogelandstertocht, de rondtocht langs de borg Verhildersum, Stort, Warfhuizen, Kromme Raken en Abelstok, is ca 12 km en duurt 2 tot 2,5 uur. Let op:  een vaartocht over Abelstok naar Mensingeweer-Winsum is alleen mogelijk via de zelfbedieningssluizen Abelstok en Schaphalsterzijl. Men kan met max 12 personen in een Marenboot zitten; wil men ruim zitten dan adviseren wij 10 personen per boot. De nieuwe Grunn-boten zijn voor 6-8 personen toegelaten;

* Afhankelijk van de brandstofprijsontwikkeling kan een toeslag worden berekend. 

De vaarroutes.1

Voor meer informatie en reserveringen.
Bel voor meer informatie of reserveringen cafe-restaurant Hoornstertil tel 0595 57 2638. Ons adres is Mernaweg 60, 9964 AV Wehe-den Hoorn, Gn. Neem op de N361 de afslag naar het dorp Wehe-den Hoorn en sla bij de RK-kerk rechtsaf; na 150 m ziet men ons bedrijf liggen. Parkeer hier op ons terrein of langs de Mernaweg( niet voor uitritten svp) Wehe-den Hoorn ligt 22 km ten NW van Groningen, 4 km van Pieterburen en ca 20 km van de boot naar Schiermonnikoog. Tel: 0595-572638, bgg 0653 385345.            Internet www.hoornstertil.nl; Onze E-mail demarenboot@hoornstertil.nl . Bellen is de snelste wijze van contact !!

Gaat U met de groep op stap, voor een dag, een middag of een avond, dan verzorgen wij Uw gehele dag van A tot Z. Bel vrijblijvend met cafe Hoornstertil voor een pasklaar marenboot-arrangement, bijvoorbeeld de ontvangst met koffie/thee en groninger speltkoek of appelgebak, gevolgd door een marenboot-vaartocht (10-12 personen per boot) langs de borg en het museum bij de borg Verhildersum, naar het Theemuseum of naar Pieterburen met de zeedierencreche, Domies Toen en het Waddencentrum. Ook is er een vaar-fietstocht voor groepen van min 20 personen. Hierbij vertrekt de ene groep op de fiets en de andere met de marenboot voor een interessante vaar- en fietstocht waarbij men op het mooie Groninger Hogeland ergens onderweg bij de picknickplaats pauzeert en de 'Marenboot picknick- mand' verorbert en daarna van fiets naar boot en omgekeerd wisselt. Bij terugkomst schenken wij U een koel (speciaal-)biertje of een van de vele andere drankjes voor men met onze 'barbeque Hoornstertil' aanvangt in de Ede Staal-zaal of bij mooi weer buiten op het terras aan het water. Bij slecht weer hebben wij een alternatief binnenprogramma met oud-hollandse spelen, darts, etc.