HOORNSTERTIL, HET ADRES VOOR UW UITJE !!!! de enige plek in heel Noord-Groningen met een weids uitzicht over het Grunniger Landschap vanaf ons terras aan het water of vanuit onze verwarmde serre. Hoornstertil is gelegen op het Hoogeland in Wehe-den Hoorn, nabij het Werelderfgoed De Waddenzee. Lauwersoog is op 20 km en de waddendijk ca 6 km afstand van Hoornstertil, Goed te bereiken op de fiets.

IN ZOMER EN WINTER, een unieke pleisterplaats in het noorden van GRONINGEN - in onze oude bruine boerenkroeg -anno 1684-, 'n herberg met een de oeroude tapvergunning verkregen via de RK-parochiekerk, plaats voor een gastvrij verblijf, voor een korte stop, als startpunt voor een GRUNN- of MARENBOOT-vaartocht, voor Uw personeels- of familie-uitje, voor een receptie, bruiloft of partij, een muziekavond, bridgedrive, politieke bijeenkomst of vergadering - of gewoon voor een stevige maaltijd, een broodje, frietje of tosti, een koffie, thee, koel Amstelpilsje, of een van de vele gekoelde regionale en buitenlandse speciaalbieren, een lekker rood, wit of rose huiswijntje. Maar voor de meeste mensen is Hoornstertil bekend bij schaatsers, als pauzeplaats cq startplaats van de Noorderrondritten en Hogelandster-SCHAATS-toertochten zoals in 1986/87 en 1997. En de etenswaren en drankjes in Hoornstertil zijn concurrerend geprijsd

Wij heten U van harte welkom - in cafe-restaurant Hoornstertil in Wehe-den Hoorn op het uitgestrekte Noordgroningse Hogeland. Hoornstertil is voor velen het startpunt voor een dagje uit, met de marenboot, op een fietstocht of met de auto voor een tocht door een van de mooiste streken van Groningen. In ons eetcafe, in de nieuwe serre, op het terras of in de Ede Staal feestzaal is het goed toeven voor iedereen. Groepen tot 100 personen zijn geen probleem. En...., als U langer wilt blijven, zorgen wij voor de overnachting in een van de nabij gelegen hotel/b&b-accomodaties of in ons eigen appartementcomplex in het oude politiebureau. 

DE MARENBOOT en de GRUNNBOOT, traditionele en streekeigen motorboten - voor een unieke tocht over de Maren

Tijdens een vaartocht met de Marenboot (6-12pers per boot) leert men het mooie Noordgroningen in korte tijd intensief en anders kennen !! Prachtige vergezichten, pitoreske dorpjes, grote boerderijen, maren en brede wateren, vogels, vissen en natuur, en natuurlijk af en toe pleisterplaatsen om te picknicken of een versnapering te halen

De bootverhuur is normaal van ca 1 mei tot 15 oktober. De verhuur van onze Marenboten/Grunnboten vindt plaats vanaf de steigers van cafe-restaurant Hoornstertil, Mernaweg 60,Wehe-den Hoorn.

Reserveren is gewenst. Een borg van Eu 150,00  (of een bank/giropasje, legitimatie) wordt gevraagd. Men kan kiezen uit dag-, ochtend, avond- of middagtochten.


Huurprijzen Marenboten / Grunnboten  (incl 21% BTW, verzekering, brandstof*, routekaart)

Dagtocht - 10.00 - 18.00 uur        * Eu 80,00
Middagtocht - 13.00-18.00 uur      * Eu 57,50 
Morgen/Avondtocht                      * Eu 42,50         
Per uur (indien niet verhuurd)       * Eu 30,00

De Kleine Hogelandstertocht, de rondtocht langs de borg Verhildersum, Stort, Warfhuizen, Kromme Raken en Abelstok, is ca 12 km en duurt 2 tot 2,5 uur. Let op:  een vaartocht over Abelstok naar Mensingeweer-Winsum is alleen mogelijk via de zelfbedieningssluizen Abelstok en Schaphalsterzijl. Men kan met max 12 personen in een Marenboot zitten; wil men ruim zitten dan adviseren wij 10 personen per boot. De nieuwe Grunn-boten zijn voor 6-8 personen toegelaten;

* Afhankelijk van de brandstofprijsontwikkeling kan een toeslag worden berekend. 

De vaarroutes.1

Voor meer informatie en reserveringen.
Bel voor meer informatie of reserveringen cafe-restaurant Hoornstertil tel 0595 57 2638. Ons adres is Mernaweg 60, 9964 AV Wehe-den Hoorn, Gn. Neem op de N361 de afslag naar het dorp Wehe-den Hoorn en sla bij de RK-kerk rechtsaf; na 150 m ziet men ons bedrijf liggen. Parkeer hier op ons terrein of langs de Mernaweg( niet voor uitritten svp) Wehe-den Hoorn ligt 22 km ten NW van Groningen, 4 km van Pieterburen en ca 20 km van de boot naar Schiermonnikoog. Tel: 0595-572638, bgg 0653 385345.            Internet www.hoornstertil.nl; Onze E-mail demarenboot@hoornstertil.nl . Bellen is de snelste wijze van contact !!

Gaat U met de groep op stap, voor een dag, een middag of een avond, dan verzorgen wij Uw gehele dag van A tot Z. Bel vrijblijvend met cafe Hoornstertil voor een pasklaar marenboot-arrangement, bijvoorbeeld de ontvangst met koffie/thee en groninger speltkoek of appelgebak, gevolgd door een marenboot-vaartocht (10-12 personen per boot) langs de borg en het museum bij de borg Verhildersum, naar het Theemuseum of naar Pieterburen met de zeedierencreche, Domies Toen en het Waddencentrum. Ook is er een vaar-fietstocht voor groepen van min 20 personen. Hierbij vertrekt de ene groep op de fiets en de andere met de marenboot voor een interessante vaar- en fietstocht waarbij men op het mooie Groninger Hogeland ergens onderweg bij de picknickplaats pauzeert en de 'Marenboot picknick- mand' verorbert en daarna van fiets naar boot en omgekeerd wisselt. Bij terugkomst schenken wij U een koel (speciaal-)biertje of een van de vele andere drankjes voor men met onze 'barbeque Hoornstertil' aanvangt in de Ede Staal-zaal of bij mooi weer buiten op het terras aan het water. Bij slecht weer hebben wij een alternatief binnenprogramma met oud-hollandse spelen, darts, etc.