Informatie

Cafe-restaurant Hoornstertil Wehe-den Hoorn - actief voor verenigingen,in toerisme en recreatie!!

Wie Wehe-den Hoorn vanaf de N361 nadert valt de aankondigingen van horeca-, boot- en toeristische bedrijven naar dit kleine actieve Marnedorp met ca 850 inwoners op. Het verblijfstoerisme is hier recent in een stoomversnelling gekomen. Wehe-den Hoorn beschikt nu al over ruim 100 logeerbedden. Steeds meer toeristen uit het volle westen en de drukker wordende toeristengebieden weten de rust, ruimte en schone lucht in N-Groningen te vinden. Cafe-restaurant Hoornstertil speelt hier actief op in en biedt de gast in alle jaargetijden een compleet arrangement voor iedere beurs in eigen cafe, restaurant en zalen.

Cafe-restaurant Hoornstertil, een oeroud horecabedrijf in de Marne / Noord-Groningen

Bruin-eetcafe Hoornstertil aan de Mernaweg 60 in Wehe-den Hoorn is gelegen op een historische plaats, nl aan het water van het Hoornse Vaart. Hier stonden vroeger 6 cafe 's naast elkaar, waar boeren en schippers elkaar, onder het genot van een borreltje troffen om zaken te doen. Ieder van de 6 cafe 's had zijn eigen klantenkring (boerencafe, arbeiderscafe, stille knip, etc.
De plaatselijke ijsvereniging vergadert in Hoornstertil al vanaf 1868.  Het schaatsen, vissen en het marenboot- en kanovaren zijn nu hoofdactiviteiten. Maar ook als schaatsstempelplaats voor de Noorderrondritten, als startplaats van de Hogelandster schaatstoertochten en als vertrekpunt van de marenboten, maar ook als pauzeplaats voor fiets- motor- en kanotochten is Hoornstertil wijd en zijd bekend. Naast het traditionele cafeleven, is Hoornstertil als vooral eetcafe en vergaderplaats van verenigingen actief. 
Personeelsfeesten, droppings, bruiloften en partijen vinden in onze Ede Staalzaal plaats. Ede Staal woonde en vertoefde lange tijd in dit gebied.

De Ede Staalzaal van Hoornstertil is een van de gezelligste lokaties op het Hogeland

De Ede Staalzaal in Hoornstertil is voor velen een begrip. De zaal van Hoornstertil is met toestemming van de weduwe van Ede Staal bij de heropening tot "Ede Staalzaal " benoemd, als "Ode aan Ede '
In de Ede Staalzaal hangen ook de originele grote foto 's die naar enkele liedjes(Mien toentje-Stoatenziel) van Ede Staal verwijzen. Met Uw groep van 15 tot 150 personen kunt U in barbequen, feesten of vergaderen.

Naast de Marenboot ook fietsverhuur en fiets/vaartochten over het Hogeland

De  marenboten worden steeds vaker voor familiedagen, verenigingsuitstapjes en feesten ingezet. Voor een picknickmand aan boord of picknick onderweg kan gezorgd worden. Hoornstertil heeft de beschikking over een aantal dames-en herenhuurfietsen.

Onze Marenboten zijn degelijk, robuust en eenvoudig te bedienen

Wij hebben tevens mogelijkheden voor een betaalbaar verblijf voor familie of groep.
Voor toeristen, passanten en groepen w.o. wadlopers, families, vissers en vriendengroepen is er logies evt met ontbijt mogelijk op een rustige plaats in het dorp, nabij cafe Hoornstertil.

Wehe-den Hoorn heeft een ideale overnachtings- groeps-, verenigings-en vergaderaccomodatie

Hoornstertil heeft een functie als dorpscafe en vergaderplaats voor de plaatselijke verenigingen.
Voor de vergaderingen heeft Hoornstertil de beschikking over zalen van 10 tot max 100 personen. Voor seminairs, instructie of trainingssessies van bedrijven kan men in Hoornstertil terecht.
Grootbeeldscherm, tv, video, flipover, beamer, afstandsmicrofoon, overhead en internetaansluiting zijn aanwezig en tegen beperkte kosten te huur.

Hoorstertil heeft een passend programma voor ieder jaargetijde!

Dorpeling, streekgenoot, maar ook de hier verblijvende toerist, passant, marenboot- en kanovaarder, fietser, wandelaar en in de winter de schaats- en sneeuwliefhebber vinden onderdak in cafe Hoornstertil of een van de zalen voor een hapje en een drankje en vermaakt zich met het ruim 130 jaar oude biljart, electronische dartkasten en oud-hollandse spelen.
Bij mooi weer is een pilsje, een barbeque of een lunch op het terras is geliefd. Veel gasten maken na een marenboottocht hier gebruik van. De keuken heeft een goede naam. Stamppotbuffetten en de Hogelandster schnitzels worden geroemd. Met een keuze uit barbecue 's, warme/koude buffetten, spare ribs eten, sliptongplates, snacks, etc heeft Hoornstertil 'elck en een ' te bieden.

Openings- en sluitingstijden in het seizoen

Hoornstertil is in de winterperiode door de weeks (ma, di) geopend vanaf 17.00 uur tot 22.00 uur en tijdens de gebruikelijke verenigingsactiviteiten. Woensdags zijn wij gesloten. Donderdag-vrijdag en in het weekend zijn wij open van 12.00-22.00 uur. Sluitingstijd is vrijdags en zaterdags afhankelijk van de drukte. Zondags sluiten wij om ca 21 uur. In de zomerperiode - vanaf 30 april tot 15 oktober - zijn wij afhankelijk van het weer - dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Voor grunn-en marenboothuur - en dat is op afspraak - zijn wij om 9.30 uur evt aanwezig. Voor visclubs, jagers en voor groepen gelden afwijkende openingstijden volgens afspraak. 

Bereikbaarheid

Hoornstertil is gemakkelijk te bereiken via de N 361(de doorgaande verbinding Groningen-Winsum-Lauwersoog) door bij het ANWB-bord Wehe-den Hoorn af te slaan (voor of na het Shellstation) en bij de RK-kerk in het dorp rechtsaf in te slaan en de aankondigingen "de Marenboot en cafe-restaurant Hoornstertil " te volgen tot op het parkeerterrein.

Cafe-restaurantHoornstertil

Ons adres is Mernaweg 60, 9964AV Wehe-den Hoorn-Gn
telefoon 0595 57 2638, bgg 0653 385 345

en op internet op www.hoornstertil.nl of www.demarenboot.nl, e-mail: demarenboot@hoornstertil.nl